Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med sin spanske kollega.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøger mandag den 7. juni Spanien. Statsministeren mødes i Madrid med den spanske premierminister José Luis Zapatero.

Besøget finder sted som led i forberedelserne af det kommende EU-topmøde den 17. – 18. juni. Drøftelserne mellem statsministeren og den spanske premierminister vil være koncentreret om emnerne på topmødets dagsorden, herunder afslutningen af forhandlingerne i EU’s regeringskonference om en ny forfatningstraktat.

Statsministeren vil endvidere ved en ceremoni på Atocha banegården lægge en buket samt tænde et lys til minde om ofrene ved terrorangrebet den 11. marts i år.

Statsministeren udtaler i anledning af rejsen:

”Spanien er en vigtig europapolitisk aktør. Jeg ser derfor frem til min samtale med den nye spanske premierminister José Luis Zapatero.

Vi mødes som led i forberedelsen af det kommende EU-topmøde. Og vores drøftelse vil fokusere på dagordenen for topmødet, herunder ikke mindst forhandlingerne om en ny EU-traktat. Men vi vil også have lejlighed til at drøfte andre aktuelle europapolitiske og internationale spørgsmål, herunder kampen mod terror og forholdet til EU’s nabolande.”

* * *

Mødet starter klokken 12:30 på Moncloa. Klokken 13:30 er der fælles pressemøde. Klokken 14:00 til 15:30 er der arbejdsfrokost. Klokken cirka 15:45 er statsministeren på Atocha banegården.

Yderligere oplysninger: Michael Helbo, 33 92 22 22