Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren taler i Europa-Parlamentet (1)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen taler tirsdag den 19. november 2002 i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Statsministeren deltager i Europa-Parlamentets store debat om EU’s udvidelse. Parlamentarikere fra de nationale parlamenter i kandidatlandene vil deltage i debatten. Også europaminister Bertel Haarder og formanden for EU-Kommissionen Romano Prodi vil være til stede.

Statsministeren udtaler i anledning af mødet:

”Denne store debat om udvidelsen – med deltagelse af parlamentarikere fra kandidatlandene – markerer en fornem start på de sidste afgørende forhandlinger om udvidelsen. Jeg håber, at debatten vil sende et klart signal til Europas folk og regeringer om, at tiden nu er inde til at afslutte udvidelsesforhandlingerne.

Det danske EU-formandskabs mål er som bekendt, at vi på topmødet i København i december skal kunne afslutte første runde af udvidelsesforhandlingerne med op til 10 lande.

Vi vil gøre vort yderste for, at dette kan ske. Men vi kan ikke løfte opgaven alene. Det kræver støtte fra alle vore partnere – Europa-Parlamentet, Kommissionen, medlemsstaterne og kandidatlandene.”

* * *

Debatten finder sted i Europa-Parlamentets plenarsal, Strasbourg, kl. 8.45-12.45.

Efter afslutningen af plenardebatten afholdes fælles pressemøde med deltagelse af statsminister Anders Fogh Rasmussen, formanden for Europa-Parlamentet Pat Cox, EU-Kommissionens formand Romano Prodi og kommissær med ansvar for udvidelsen Günther Verheugen kl. 12.45-13.15 i Europa-Parlamentets presserum i stuen.

Yderligere oplysninger:

Fuldm. Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35/40 80 36 88 Fuldm. Michael Helbo, 33 92 22 22/40 80 36 85.