Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren taler i Europa-Parlamentet (2)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen afrapporterer onsdag den 6. november 2002 i Europa-Parlamentet i Bruxelles om forløbet af Det Europæiske Råds møde i Bruxelles den 24.-25. oktober 2002.

Statsministeren deltager i den efterfølgende debat i Parlamentet. Formanden for EU-Kommissionen Romano Prodi vil også være til stede.

Statsministeren udtaler i anledning af mødet:

"Jeg ser frem til at mødes med medlemmerne af Europa-Parlamentet og debattere forløbet af topmødet i Bruxelles og opgaverne foran os.

Det Europæiske Råd traf en række vigtige beslutninger på topmødet i Bruxelles. De betyder, at første runde af udvidelsesforhandlingerne kan afsluttes i København til december.

Det danske formandskab vil gøre sit yderste for, at dette kan ske. Men vi kan ikke løfte opgaven alene. Det kræver støtte fra alle vore partnere - Europa-Parlamentet, Kommissionen, medlemsstaterne og kandidatlandene.

Jeg ser frem til Europa-Parlamentets fortsatte støtte til udvidelsesprocessen også i den afsluttende fase."

* * *

Statsministerens afrapportering finder sted kl. 16.00-18.30 i Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Forinden har et statsministeren et kort møde med formanden for Europa-Parlamentet Pat Cox.

Der afholdes fælles pressemøde med statsministeren og formanden for Europa-Parlamentet Pat Cox kl. 18.30 i presselokalet i Spaak-bygningen, Europa-Parlamentet, Bruxelles.

Der vil endvidere være photo opportunity i begyndelsen af statsministerens møde med formanden for Europa-Parlamentet Pat Cox kl. 15.40 på Cox's kontor, 11. sal i Spaak-bygningen.

Yderligere oplysninger: Fuldm. Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35.