Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren taler i Europa-Parlamentet.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen præsenterer onsdag den 3. juli 2002 det danske EU-formandskabs program og prioriteter i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Statsministeren deltager efterfølgende i en debat i Parlamentet om det næste halvårs arbejde i EU under dansk formandskab. Europaminister Bertel Haarder, formanden for EU-Kommissionen Romano Prodi og kommissær for udvikling og humanitær bistand Poul Nielson deltager også i debatten.

Statsministeren udtaler i anledning af mødet:

”Jeg ser frem til at præsentere det danske formandskab i Europa-Parlamentet. Og jeg forventer en god debat med europaparlamentarikerne om opgaverne foran os.

I min tale vil jeg redegøre for den omfangsrige dagsorden for formandskabet. Jeg vil komme ind på en række af de vigtige opgaver, vi skal løse. Særlig vil jeg understrege betydningen af udvidelsen. Udvidelsen er det danske formandskabs hovedprioritet. Det er en enestående historisk mulighed, som Europa ikke må forpasse. Det danske formandskab vil gøre sit yderste for, at vi kan afslutte forhandlingerne i København til december. Men vi kan ikke løfte opgaven alene. Det kræver støtte fra alle vore partnere – Europa-Parlamentet, Kommissionen, medlemsstaterne og kandidatlandene”.

Efter præsentationen af formandskabsprogrammet og en frokost med Europa-Parlamentets formand, Pat Cox, som vært tager statsminister Anders Fogh Rasmussen fra Strasbourg til Bruxelles, hvor han onsdag aften taler i tænke-tanken Centre for European Policy Studies.

* * *

Efter statsministerens præsentation af formandskabsprogrammet vil Europaministeren varetage formandskabets øvrige forpligtelser i forhold til Europa-Parlamentet under samlingen. Det omfatter bl.a. at besvare spørgsmål fra Europa-Parlamentet i den særlige spørgetid til Rådet.

* * *

Der er fælles pressemøde med statsministeren og Europa-Parlamentets formand, Pat Cox, den 3. juli kl. 12.00 i Europa-Parlamentets pressecenter (i stueetagen).

Der vil derudover være photo opportunity i begyndelsen af statsministerens møde med parlamentsformanden på dennes kontor (15. sal) kl. 8.35 den 3. juli.

Yderligere oplysninger: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35.