Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen II (2005-07)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren udpeger to personlige repræsentanter i forbindelse med kvalitetsreformen

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i dag udpeget to personlige repræsentanter, Erik Juhl og Erik Bonnerup, i forbindelse med kvalitetsreformen.

Erik Juhl og Erik Bonnerup er erfarne og højtkvalificerede personer, der på statsministerens vegne skal rejse landet tyndt og indsamle konkrete eksempler på institutioner, kommuner og regioner, der har fundet gode løsninger til at sikre høj kvalitet til borgerne. Erfaringer og løsninger, der kan være værd at inddrage i en kvalitetsreform, så flere borgere og medarbejdere kan få glæde af dem.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler:

”Den nye ”kvalitetsduo” skal sikre, at vi kommer hele vejen rundt i den faglige afdækning af børne-, ældre- og sundhedsområdet. Og bidrage til at alle gode ideer kommer med i kvalitetsreformen.”

Statsministeren og de øvrige ministre, der deltager i kvalitetsreformen, har i løbet af året besøgt en lang række institutioner og mødt et stort antal brugere, medarbejdere og ledere. Erik Juhl og Erik Bonnerup skal være statsministerens ”øjne og ører” ude i endnu flere dele af landet og på flere institutioner, end statsministeren selv kan nå på besøgsdage og temamøder.

Forskningschef Erik Juhl har påtaget sig at være personlig repræsentant på sygehusområdet. Som tidligere direktør for Københavns Sundhedsvæsen og senere H:S og med en baggrund som overlæge dr. med. har Erik Juhl en væsentlig indsigt i de udfordringer, som sundhedsvæsenet står overfor.

Erik Bonnerup har påtaget sig at være personlig repræsentant på børne- og ældreområdet. Erik Bonnerup er blandt andet tidligere departementschef, medlem af Strukturkommissionen og formand for Udliciteringsrådet, men har også i mange andre kommissioner og bestyrelser arbejdet med kvalitet og nytænkning i den offentlige sektor.

Yderligere oplysninger: Michael Helbo, tlf. 33 92 22 22