Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministerens besøg hos de danske soldater i Irak

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i weekenden aflagt besøg ved de danske styrker i Irak.

Statsministeren ankom til Irak lørdag nat. Statsministeren besøgte de danske styrker i Camp Eden – hvor han også tilbragte natten til søndag – og ved hovedkvarteret for civil-militært samarbejde (CIMICHOUSE). Søndag eftermiddag var statsminister Anders Fogh Rasmussen med de danske styrker på patrulje i det danske ansvarsområde. Statsministeren mødtes inden sin hjemrejse søndag aften med den øverstkommanderende britiske general i det sydlige Irak.

Ved afslutningen af besøget udtaler statsminister Anders Fogh Rasmussen:

”Det har været en positiv og en interessant oplevelse at besøge det danske kontingent i det sydøstlige Irak.

Jeg er stolt over vore soldaters indsats. De præsterer noget af det bedste, dansk forsvar kan levere. Veluddannede styrker, hvis professionalisme sætter dem i stand til at løse alle de militære opgaver, de er pålagt i internationale operationer. Samtidig er de med deres baggrund vel rustede til også at påtage sig andre opgaver i lokalområdet: træne civilforsvaret, reparere skoler, bistå lokalforvaltningen.

Under vanskelige forhold hjælper de danske soldater med til at stabilisere og genopbygge landet efter den militære aktion for snart et år siden. Deres tilstedeværelse og virke har umiddelbar betydning for lokalområdet i en af Iraks fattigste egne. De er med til at hjælpe det nye Irak på benene.

Deres indsats er derfor af væsentlig betydning, også udover landets grænser. En vel gennemført koalitionsindsats i Irak vil bidrage til reform og modernisering af hele den arabiske verden. Det er en målsætning, som regeringen tillægger afgørende vægt.”