Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministerens besøg i Polen den 22. april 2002

Statsminister Anders Fogh Rasmussen rejser mandag den 22. april på arbejdsbesøg i Polen. I Warszawa vil statsministeren mødes med premierminister Leszek Miller, repræsentanter for det polske parlament samt blive modtaget af præsident Aleksander Kwasniewski.

Besøget er et væsentligt led i statsministerens forberedelser til Danmarks overtagelse af formandskabet for EU den 1. juli 2002.

Polens forhandlinger om optagelse i EU vil stå i centrum under besøget. Andre emner på dagsordenen vil være konventet om Europas fremtid og NATO's udvidelse. Også bilaterale spørgsmål vil blive drøftet.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler i anledning af besøget:

'Vores naboland Polen er langt det største af de 10 lande, som Danmark håber vil være i stand til at afslutte deres forhandlinger om optagelse i EU under dansk formandskab. Den nye regering i Polen har gjort en god indsats for at sætte tempoet op i forhandlingerne. Men der er stadigvæk en række væsentlige udestående spørgsmål.

Danmark håber, at Polen vil kunne afslutte forhandlingerne under det danske formandskab. Det er imidlertid først og fremmest op til Polen selv at sikre, at dette sker.

På de vanskelige områder som landbrug, regionalpolitik og budgettet har jeg ikke flere penge med i lommen i forhold til det udspil, som Kommissionen er kommet med. Der er tale om et fair og balanceret udspil, som bør kunne accepteres både af eksisterende medlemslande, Polen og de øvrige kandidatlande.'

* * *

Der afholdes pressemøde kl. 13.10 i premierminister Leszek Millers kancelli, Chimney Hall, Al. Ujazdowskie 1/3, Warszawa.

Yderligere information:

Pressechef Michael Kristiansen, tlf.: 33922259/40727224 el. fuldm. Jesper Fersløv Andersen 33922235.