Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministerens møde med de øvrige nordiske EU-lande på Marienborg den 13. oktober 2002

Den 13. oktober 2002 om aftenen mødes de 3 nordiske EU-lande på Marienborg. Statsminister Anders Fogh Rasmussen er vært ved arrangementet, som vil omfatte et møde efterfulgt af en middag. Deltagerne vil foruden den danske statsminister være Finlands statsminister Paavo Lipponen og Sveriges udenrigsminister Anna Lindh.

Statsministeren udtaler i den anledning:

”Jeg har inviteret mine nordiske EU-kollegaer til København som et led i forberedelsen af det kommende møde i det Europæiske Råd i Bruxelles den 24.-25. oktober 2002. Udgangspunktet for drøftelserne vil være de meget vigtige emner, som er på dagsordenen for mødet i det Europæiske Råd. Det drejer sig om udvidelsen og Kaliningrad-problematikken. Desuden vil vi løfte blikket og kigge lidt længere fremad på arbejdet i Konventet om Europas fremtid.

Vi har tradition for at holde disse møder forud for møderne i det Europæiske Råd. Vi har i den nordiske EU-kreds på mange punkter fælles holdninger til de spørgsmål, der står på den europæiske dagsorden. Det gælder ikke mindst i den aktuelle situation, hvor Danmark har EU-formandskabet.”

* * *

Yderligere information: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35