Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Danmark deltager i Leaders Summit on Climate

Statsminister Mette Frederiksen deltager torsdag den 22. og fredag den 23. april i klimatopmødet Leaders Summit on Climate efter invitation fra USA’s præsident, Joe Biden.

”Med topmødet melder USA sig nu for alvor tilbage ind i klimakampen. Det er ekstremt vigtigt, for det er med til at drive dagsordenen fremad på globalt plan,” siger statsminister Mette Frederiksen.

På topmødet samles verdens største økonomier med USA i spidsen. De 17 store lande – inklusive USA, Kina og Rusland - tegner sig for over 80 % af verdens samlede udledninger. Dermed vil topmødet være en vigtig milepæl frem mod COP26 i Glasgow i efteråret.

”Jeg kommer til mødet med ét af Parisaftalens mest ambitiøse klimamål - ingen andre lande har bundet sig ved lov til en 70 procents reduktion i 2030. Og vi er godt i gang med at levere på målet. Regeringen har inden for det sidste års tid indgået aftaler, der allerede nu bringer os en tredjedel af vejen mod vores ambitiøse 2030-mål. Samtidig har vi besluttet at udfase olie- og gasproduktion i Nordsøen frem mod 2050,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Statsministeren deltager torsdag i åbningen af konferencen. Fredag afgiver hun et indlæg på Danmarks vegne, der vil handle om betydningen af innovation for den grønne omstilling. I denne del af topmødet deltager også udvalgte repræsentanter fra den private sektor og internationale organisationer. Her vil statsministeren præsentere Danmarks planer om at etablere verdens første energiøer.

”Det er en helt ny måde at tænke energisystemet på. Og det skal for eksempel understøtte udviklingen af nye teknologier til at omdanne den grønne strøm til grønne brændstoffer, der kan bruges til skibe og fly. Det er vores næste grønne eventyr,” siger hun.

Danmark er inviteret med til topmødet som et af blot seks EU-lande.  

”Det gør en forskel for et land som Danmark at deltage som et af de særligt udvalgte lande. Det giver os en mulighed for at vise, hvad vi kan på det grønne område,” understreger statsministeren.

 

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.