Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Danmark er kandidat til FN’s sikkerhedsråd 2025-2026

Statsminister Mette Frederiksen vil sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod og forsvarsminister Trine Bramsen tirsdag den 9. marts annoncere, at Danmark er kandidat til FN’s sikkerhedsråd 2025-2026. Samtidig vil statsministeren præsentere en ny særlig repræsentant, som skal arbejde for Danmarks kandidatur til FN’s sikkerhedsråd.

I forbindelse med annonceringen er statsministeren vært for et virtuelt møde med en række forskere og civilsamfundsrepræsentanter på Marienborg. Efter mødet vil statsministeren afholde et doorstep kl. 16.00 i Pavillonen på Marienborg. Til stede vil foruden statsministeren være udenrigsministeren, forsvarsministeren og den nyudnævnte særlige repræsentant.

***

Bemærk:

  • Det vil kun være muligt at sende én journalist eller korrespondent per medie for at begrænse antallet af personer til stede.
  • Der henstilles til, at alle journalister og fotografer har fået foretaget en COVID-19-test inden fremmøde på Marienborg.
  • Der kræves tilmelding for at deltage i pressemødet. Da der er et begrænset antal pladser på Marienborg, sker tilmelding efter først til mølle-princippet. For tilmelding sendes en mail til presse@stm.dk senest tirsdag den 9. marts kl. 13.30.
  • For adgang til Pavillonen på Marienborg skal journalister ankomme mellem kl. 15.00 og 15.15 og bære pressekort synligt.

***

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.