Pressemeddelelser

EU-Kommissionsformanden og statsministeren besøger Færøerne og Grønland

Samarbejdet mellem Færøerne, Grønland og EU skal styrkes. Ursula von der Leyen og statsminister Mette Frederiksen besøger derfor de to lande den 14.-15. marts 2024.

Færøerne og EU-Kommissionen er enige om en ny samarbejdsaftale, og i Grønland åbner EU-Kommissionen et kontor i Nuuk for at styrke det mangeårige samarbejde mellem EU og Grønland yderligere.

”Regeringen arbejder aktivt for at knytte Færøerne og Grønland tættere til EU. Vi tager nu det næste skridt. Det er jeg glad for. I lyset af den geopolitiske situation er det desuden vigtigt, at vi, der deler værdier, samarbejder tæt og står sammen,” siger statsminister Mette Frederiksen.  

Samarbejdsaftalen underskrives af lagmand Aksel V. Johannesen og EU-kommissionsformanden i Tórshavn den 14. marts 2024.

I Grønland underskriver formand for Naalakkersuisut Múte B. Egede, EU-Kommissionsformanden og statsministeren den 15. marts 2024 en værtskabsaftale, der udgør de juriske rammer for EU-kontoret. Under besøget vil grøn omstilling og råstofområdet også være på dagsordenen. EU og Grønland indgik et strategisk partnerskab i slutningen af november 2023 til udvikling af værdikæder for bæredygtige råstoffer.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.