Indholdet på denne side vedrører regeringen Helle Thorning-Schmidt I (2011-14)
Pressemeddelelser

HTS Kinas præsident Hu Jintao på statsbesøg

Kinas præsident Hu Jintao aflægger den 14.-16. juni 2012 det første officielle besøg af et kinesisk statsoverhoved i Danmark nogensinde. H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen er værter for det kinesiske præsidentpar og for den statsbanket, der afholdes på Christiansborg Slot den 15. juni om aftenen.

Den 16. juni gennemføres en politisk drøftelse mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt og præsident Hu Jintao. Drøftelsen vil fokusere på det bilaterale samarbejde, herunder det omfattende strategiske partnerskab, som Danmark blandt få lande i Europa har indgået med Kina. Hertil kommer en række andre aktuelle emner, blandt andet relateret til international politik og økonomi.

Præsident Hu ledsages af en stor delegation af ministre og andre centrale kinesiske beslutningstagere. I programmet for de kinesiske gæster indgår bl.a. økonomisk samarbejde og bæredygtighed, som den danske og kinesiske regering har valgt at sætte særligt fokus på under besøget.

I anledning af statsbesøget udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt:

”Jeg ser meget frem til det historiske besøg af Kinas præsident Hu Jintao. Kinas rolle og betydning for udviklingen i store dele af verden vokser hastigt i disse år. Både Danmark og Kina har meget at vinde ved et endnu tættere samarbejde, og jeg glæder mig til at drøfte, hvordan vi yderligere kan styrke vores Strategiske Partnerskab i både dybden og bredden. Øget samhandel og økonomisk samarbejde kan bidrage til at fremme vækst og beskæftigelse i Danmark. Særligt indenfor bæredygtighed, hvor Danmark har en række klare kompetencer, er der oplagte muligheder for at gøre endnu mere i fællesskab end vi allerede gør i dag - til gavn for det globale klima, vores miljø og økonomi. Det - sammen med en række andre aktuelle internationale emner - ser regeringen og jeg meget frem til at drøfte nærmere med præsident Hu og hans delegation.”

***

Akkreditering til besøget kan fra d.d. ske gennem IPC. Yderligere information om programpunkter og pools tilgår senere.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Lea Juel Henriksen, telefon 33 92 22 59.