Indholdet på denne side vedrører regeringen Helle Thorning-Schmidt I (2011-14)
Pressemeddelelser

HTS Statsminister Helle Thorning-Schmidt i Helmand

Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøger i dag danske soldater og udsendte i Helmand.

Statsministeren besøgte de danske specialstyrker i Lashkar Gah samt de danske soldater og udsendte i Camp Price, herunder Hold 15, der bliver det sidste hold med infanterisoldater, og Camp Bastion. Statsministeren mødtes også med civile og militære nøglepersoner fra Danmark og det internationale samfund, herunder den britiske chef for Task Force Helmand, Rupert Jones, og den amerikanske chef for Regional Command South West, generalmajor W. Lee Miller.

Statsministeren udtaler i forbindelse med besøget:

”Det internationale samfund og Afghanistan har sat 2014 som det tidspunkt, hvor de afghanske sikkerhedsstyrker overtager ansvaret for sikkerheden.

Hold 15 bliver derfor det sidste danske hold med infanterisoldater.
Når de tager hjem i august, vil der blive sat punktum for en lang og enestående indsats med danske kampsoldater i forreste linje i Helmand-provinsen.

Det er anden gang jeg som statsminister besøger Helmand. Og endnu engang fylder det mig med stolthed at se, hvor stor en indsats de danske soldater og udsendte yder. Deres tilgang til opgaverne, deres professionalisme og ikke mindst deres engagement gør Danmark ære. De har alle løftet en kæmpe opgave under farlige og vanskelige vilkår. Det fortjener vores anerkendelse.

Danmark vil fortsat være engageret i Afghanistan efter 2014, men vi vil have større fokus på den civile og udviklingsmæssige indsats.”

Yderligere oplysninger:
Særlig rådgiver Noa Redington telefon 40 90 92 23.