Indholdet på denne side vedrører regeringen Helle Thorning-Schmidt I (2011-14)
Pressemeddelelser

HTS Statsministeren deltager i Global Green Growth Forum og mødes med FN's generalsekretær og andre ledere

Danmark er vært for Global Green Growth Forum (3GF) den 11.-12. oktober i Moltkes Palæ i København. En stor international konference om grøn vækst, hvor 200 globale topledere mødes for at finde nye måder, hvorpå den offentlige og den private sektor sammen kan fremme grøn vækst. Statsministeren taler ved åbningen af konferencen, som vil have deltagelse af FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, ministre fra en række lande samt repræsentanter fra globale organisationer og virksomheder. 3GF er et dansk initiativ, som har bl.a. Sydkorea og Mexico som strategiske partnere.

I forbindelse med 3GF modtager statsministeren FN’s generalsekretær til en arbejdsfrokost i Statsministeriet. Desuden gennemfører statsministeren i Moltkes Palæ bilaterale møder med premierministeren fra Kenya Raila Odinga, premierministeren fra Etiopien Meles Zenawi, samt OECD’s generalsekretær Angel Gurría.

Statsministeren udtaler forud for konferencen:
”Global Green Growth Forum afspejler Danmarks stærke engagement i den internationale grøn vækst-dagsorden. Regeringen har meldt klart ud, at Danmark igen skal tage ansvar og gå forrest i den globale indsats for at bekæmpe klimaforandringer og fremme omstillingen til en grøn økonomi.

Jeg ser meget frem til at drøfte den grønne dagsorden og andre aktuelle internationale emner med FN’s generalsekretær. FN skal være rammen for håndteringen af globale udfordringer, og jeg vil udtrykke Danmarks stærke støtte til generalsekretærens fortsatte indsats for et handlekraftigt FN.”

* * *

3GF blev etableret i 2011 som et globalt offentlig-privat partnerskab med deltagelse af den danske, koreanske og mexicanske regering samt en række multinationale virksomheder og internationale organisationer. 3GF fokuserer i år på nøgleområder som energi og transport, finansiering, rammebetingelser og internationale markeder. Anbefalingerne fra 3GF vil blive født ind i centrale internationale politiske processer og forhandlinger den kommende tid, herunder COP17 i Sydafrika i år, Rio+20 i 2012 og G20. 3GF er et flerårigt initiativ, som finder sted næste gang i efteråret 2012.

I forbindelse med statsministerens møde med FN’s generalsekretær Ban Ki-moon afholdes door step i Statsministeriet den 11. oktober klokken 14.15.
Der vil være adgang for pressen til door step i Spejlsalen fra klokken 13.30. For adgang til Statsministeriet kræves gyldigt pressekort. Pressekortet skal bæres synligt.
Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Lea Juel Henriksen, telefon 33 92 22 59.