Indholdet på denne side vedrører regeringen Helle Thorning-Schmidt I (2011-14)
Pressemeddelelser

HTS Statsministeren deltager i møde i Det Europæiske Råd

Statsminister Helle Thorning-Schmidt deltager den 28.-29. juni i det sidste møde blandt EU’s stats- og regeringschefer under det danske EU-formandskab.

Formålet med mødet er bl.a. at vedtage en vækst- og jobpagt og drøfte den økonomiske situation i EU.. Derudover vil der være en drøftelse af rammen for EU’s flerårige budget. Endelig har formanden for Det Europæiske Råd udarbejdet en rapport om, hvordan den Økonomiske og Monetære Union kan videreudvikles. Det Europæiske Råd vil have en første drøftelse af denne rapport.

Statsministeren udtaler:
’Jeg ser frem til at deltage i mødet i Det Europæiske Råd, som er det sidste topmøde under vores EU-formandskab. Det danske EU-formandskab har først og fremmest handlet om at skabe vækst og nye arbejdspladser. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi ved afslutningen af vores formandskab kan vedtage en pagt, der indeholder en lang række konkrete tiltag for at fremme væksten og skabe nye jobs i Europa.’

Forud for mødet i Det Europæiske Råd holder statsministeren en tale ved konferencen ’European Summit for Government Transformation’, der afholdes af tænketanken Lisbon Council den 27. juni i Bruxelles.


***


Yderligere oplysninger:

Særlig rådgiver Thomas Juul-Dam 40 80 36 56.
Pressesekretær Lea Juel Henriksen telefon 33 92 22 59.