Indholdet på denne side vedrører regeringen Helle Thorning-Schmidt I (2011-14)
Pressemeddelelser

HTS Statsministeren modtager Raoul Wallenberg medalje

Statsminister Helle Thorning-Schmidt modtager onsdag den 2. oktober 2013 ”The Raoul Wallenberg Centennial Medal” fra the International Raoul Wallenberg Foundation. Statsministeren modtager medaljen på vegne af de danskere, der under 2. Verdenskrig bidrog til, at langt størstedelen af de danske jøder blev reddet over Øresund og bragt i sikkerhed i Sverige.

For 70 år siden – natten mellem den 1. og den 2. oktober – blev tusindvis af danskere drevet på flugt af den tyske besættelsesmagt. Hundredvis blev arresteret og deporteret. Mange blev dræbt under flugten. Andre mistede livet i Theresienstadt. Men for langt de fleste lykkedes flugten til Sverige. De reddede livet med hjælp fra de landsmænd og -kvinder, der uselvisk valgte at hjælpe. Mange af redderne er blevet hædret, men der er stadig mange, der ikke har kunnet identificeres. Derfor uddeler The International Raoul Wallenberg Foundation medaljen til statsministeren på vegne af alle redderne.

***

Medaljeoverrækkelsen finder sted på Det Kongelige Teater klokken 19.15 onsdag den 2. oktober 2013.

Der vil være et begrænset antal pladser til pressen ved arrangementet.
Tilmelding er nødvendig og skal ske til pressesekretær, Lea Juel Henriksen på mail: ljh@stm.dk senest onsdag den 2. oktober klokken 10.00. Såfremt man får plads til arrangementet, vil man modtage bekræftelse på mail onsdag den 2. oktober om formiddagen.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Lea Juel Henriksen, tlf. 33 92 22 59.