Indholdet på denne side vedrører regeringen Helle Thorning-Schmidt II (2014-15)
Pressemeddelelser

HTS Statsministeren møder generaldirektøren for den Internationale Arbejdsorganisation (ILO)

Statsministeren mødtes i dag med generaldirektøren for den Internationale Arbejdsorganisation (ILO), Guy Ryder. Statsministeren og Guy Ryder drøftede blandt andet den fælles udfordring med at bekæmpe ungdomsarbejdsløshed, herunder beskæftigelsessituationen i EU.

Efter mødet udtaler statsministeren: ”Danmark bakker fuldt op om ILO. Respekten for lønmodtagernes rettigheder er et af de kerneprincipper, som vi har bygget den danske velfærdsmodel på. Regeringen fører en offensiv politik for at bekæmpe social dumping i Danmark, og vi arbejder for at fremme ordentlige arbejdsvilkår i de lande, vi handler med.”

Danmark har netop styrket det danske bidrag til ILOs indsats for at fremme arbejdstagerrettigheder i udviklingslandene med 25 millioner kroner. Der er tale om et øget dansk kernebidrag til ILO på 10 mio. kr. i 2014. Derudover støtter Danmark programmet Better Work, der løbende laver inspektioner og vurderer om fabrikker i udviklingslande overholder national lovgivning og internationale konventioner om arbejdstagerrettigheder.

ILO arbejder sammen med regeringer og repræsentanter for arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer for at forbedre beskæftigelse og globale arbejdsvilkår og for at beskytte basale menneskerettigheder – herunder retten til organisationsfrihed og retten til kollektive forhandlinger gennem internationale arbejdstagerrettigheder.

ILOs generaldirektør, Guy Ryder, udtaler: "Økonomisk vækst er ikke i sig selv nok til at løfte folk ud af fattigdom og bekæmpe den stigende ulighed. Vi har brug for sikker og bæredygtig vækst og for at skabe anstændige arbejdsforhold især for de mest sårbare arbejdere. I ILO sætter vi stor pris på samarbejdet med Danmark om at udvikle de politikker, der er nødvendige for at nå det mål.”

***

Yderligere oplysninger:

Statsministeriet: Særlig rådgiver Noa Redington, telefon 33 92 22 22.

Den Internationale Arbejdsorganisation: Stefan Giffeler, ILO Senior Regional Communication Officer for Europe, telefon 00 32 27 37 93 89 eller e-mail giffeler@ilo.org.