Indholdet på denne side vedrører regeringen Helle Thorning-Schmidt I (2011-14)
Pressemeddelelser

HTS Tyrkiets premierminister besøger Danmark

Tyrkiets premierminister Recep Tayyip Erdoğan aflægger den 20. marts 2013 officielt besøg i Danmark, og mødes i den forbindelse med statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Premierminister Erdoğans besøg bekræfter det gode bilaterale forhold mellem Danmark og Tyrkiet, der også kom til udtryk ved statsministerens besøg i Tyrkiet i juni 2012. Under besøget vil regeringen offentliggøre en ny vækstmarkedsstrategi for Tyrkiet, der skal styrke danske virksomheders eksportmuligheder på det tyrkiske marked.

Statsministerens samtale med premierminister Erdoğan vil fokusere på de bilaterale relationer og forholdet mellem EU og Tyrkiet, herunder Tyrkiets optagelsesforhandlinger med EU. Statsministeren og premierministeren ventes derudover at drøfte en række udenrigspolitiske emner, blandt andet situationen i Syrien.

I anledning af besøget udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt:

”Jeg ser frem til besøget af Tyrkiets premierminister Erdoğan. Vi har stærke politiske bånd, ikke mindst gennem samarbejdet i NATO og mellem EU og Tyrkiet. Besøget er en god anledning til at styrke det økonomiske og kommercielle samarbejde med Tyrkiet, der byder på store muligheder for dansk erhvervsliv.”


***


Yderligere information om programpunkter vil senere fremgå af Statsministeriets hjemmeside.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær, Lea Juel Henriksen, telefon 33 92 22 59.