Pressemeddelelser

Investeringsfond skal overdrages til Færøerne

Statsminister Mette Frederiksen og Færøernes lagmand Aksel V. Johannesen har i dag underskrevet en hensigtserklæring om overdragelse af Investeringsfonden for Færøerne. Fonden har gennem årene hovedsagelig ydet lån til forbedring af infrastrukturen på Færøerne, men har også ydet lån til andre formål.

”Regeringen vil fortsætte det tætte og tillidsfulde samarbejde mellem Danmark og Færøerne. Det skal være et ligeværdigt samarbejde. Jeg er glad for, at vi tager endnu et skridt i den retning med overdragelse af Investeringsfonden for Færøerne,” siger statsministeren.  

”Investeringsfonden har siden 1976 været administreret af Færøerne, uden at den formelt har været færøsk. Det har derfor længe været et ønske fra skiftende færøske landsstyrer at få Investeringsfonden overdraget til Færøerne, og jeg er meget glad for, at regeringen nu imødekommer vores ønske,” siger lagmanden.

Investeringsfonden for Færøerne skal efter aftalen søges overdraget fra Danmark til Færøerne pr. 1. januar 2025.

Fonden har tidligere udlånt penge til fx etablering af undersøiske tunneller på Færøerne, til det færøske flyselskab Atlantic Airways og til det fælleskommunale el-selskab SEV. Fondens aktiver udgjorde 653 mio. kr. ved udgangen af 2022.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25