Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Copenhagen Accord

Copenhagen Accord, der blev forhandlet på plads under Klimatopmødet i København i december, gav landene en måned til at indmelde deres reduktionsindsatser til UNFCCC sekretariatet.

Pr 2. februar har 56 lande, herunder alle de store udledere, indmeldt deres reduktionsindsatser til annekserne i Copenhagen Accord. Ifølge UNFCCC repræsenterer disse 56 lande tæt på 80 pct. af verdens nuværende udledninger af drivhusgasser fra energiforbrug. Derudover er der en række lande, som ikke har meldt reduktionsindsatser ind, men som har meddelt UNFCCC, at de støtter Copenhagen Accord.

UNFCCC har kommunikeret, at det også vil være muligt at indmelde reduktionsindsatser efter den 31. januar.

Statsministeren udtaler i den anledning:

”Det er samlet set et positivt politisk signal, at så mange lande, herunder alle de store udledere, har valgt at støtte op om resultatet i København samt valgt at indrapportere deres reduktionsindsatser. Resultatet i København var et skridt fremad, men der er lang vej igen. Netop derfor er det vigtigt, at der nu snarest indkaldes til nye forhandlingsmøder i de to arbejdsgrupper og at vi fortsætter arbejdet med at få operationaliseret elementerne i Copenhagen Accord”.

Danmark vil fortsætte med et aktivt klimaarbejde i et nært samarbejde med FN og det kommende formandskab Mexico. Det interministerielle Klimasekretariat og Regeringens Klimakonferenceudvalg fortsætter, og en række ministre vil fortsat være stærkt involveret i det opfølgende arbejde.

Danmark har bedt UNFCCC om at indkalde til møde i Bureauet for at drøfte det videre arbejdsprogram. Mødet vil blive præsideret af klima- og energiminister Lykke Friis, der fremover varetager det formelle COP formandskab under UNFCCC.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Michael Helbo, tlf 33 92 22 22
Særlig rådgiver Karsten Anker Petersen, mobil 40 37 73 23