Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Den franske præsident på statsbesøg i Danmark

Den 28.-29. august aflægger Frankrigs præsident Emmanuel Macron og hans hustru Brigitte Macron statsbesøg i Danmark.

Tirsdag den 28. august mødes statsminister Lars Løkke Rasmussen med præsident Macron til en arbejdsfrokost i Statsministeriet kl. 12.30. Her vil statsministeren og den franske præsident blandt andet drøfte EU's fremtid, migration, klima, handel og kampen mod terror. Arbejdsfrokosten afsluttes med et pressemøde i Spejlsalen.

Herefter vil statsministeren og præsidenten følges til fods gennem Bibliotekshaven til Den Sorte Diamant, hvor de vil debattere europapolitik med blandt andet 500 studerende kl. 16.00. Statsministeren, præsidenten og deres ægtefæller sejler derefter fra Den Sorte Diamant til Amaliehaven.

Onsdag den 29. august deltager statsministeren og den franske præsident i et seminar om fransk-dansk erhvervssamarbejde i Industriens Hus kl. 9.30.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for besøget:

 

"Venskabet mellem Frankrig og Danmark er dybt forankret i historien, og de seneste år er det kun blevet tydeligere, hvor mange værdier vi deler. Vi værner om friheden i en tid, hvor kræfter gang på gang prøver at knægte vores måde at leve på. Terroren har ramt begge vores lande, men det har ikke fået os til at bøje nakken. Det har fået os til at ranke ryggen og stå stærkere sammen.

Derfor er Frankrig også en meget vigtig partner for os i Europa. Vi skal stå sammen om at skabe et Europa, der leverer resultater. Vi skal sammen forstærke mulighedernes Europa med mere velstand og større frihed. Jeg glæder mig til at møde præsident Macron og hans hustru ved det første franske statsbesøg i Danmark siden 1982.”

***

Der vil under statsbesøget være begrænsede adgangsforhold for pressen. Presse, der ønsker at dække besøget, skal akkrediteres. Informationer om de forskellige pressemuligheder og akkreditering fremgår af IPC’s hjemmeside på www.ipcd.dk.

Bemærk venligst, at tidsfristen for tilmelding er onsdag den 22. august 2018 kl. 10.00.

Kun presse, der har opnået akkreditering og efterfølgende fået tildelt poolplads, vil kunne få adgang.

Spørgsmål vedr. akkreditering og pools rettes til IPC.

***

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil, telefon 33 92 22 62.