Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Festforestilling i anledning af 100-året for Islands suverænitet

I år er det 100 år siden, at den dansk-islandske forbundslov trådte i kraft og gjorde Island til en uafhængig nation. Igennem hele 2018 er begivenheden blevet fejret med en række arrangementer, foredrag og udstillinger i både Island og Danmark, der kulminerer med en festforestilling i Danmark den 10. oktober.

Forestillingen arrangeres af regeringen og Folketinget i overværelse af den kongelige familie. Den finder sted i Operaen, Det Kongelige Teater i København kl. 19.30. Her vil en lang række både danske og islandske kunstnere optræde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Islands uafhængighed er et eksempel på en fredelig adskillelse. Det er noget, både Island og Danmark har grund til at fejre.

Det er også en del af grunden til, at Danmark og Island den dag i dag stadig har så tætte bånd. Der bor for eksempel op mod 10.000 islændinge i Danmark, og mange islandske unge tager deres uddannelse her. 100-året for Islands uafhængighed er en glædelig begivenhed for både Island og Danmark, og jeg ser frem til et brag af en forestilling med det bedste, Island og Danmark kan tilbyde.”

Formand for Folketinget Pia Kjærsgaard udtaler:

”Det er naturligt for Danmark at fejre 100-året for Islands fødsel som suveræn nation. Selv om de forfatningsmæssige bånd er kappet, er der fortsat en samhørighed mellem Danmark og Island baseret på en fælles historie, der står på mere end 500 års rigsfællesskab. Vi deler kulturarv og livsværdier. Dem vil vi gerne ære ved en forestilling med noget af de bedste, som danske og islandske kunstnere kan byde på”.‎

***

Pressen har mulighed for at dække festforestillingen. Presse, der ønsker at dække besøget, skal akkrediteres. Informationer om de forskellige pressemuligheder og akkreditering fremgår af IPC’s hjemmeside på www.ipcd.dk

Bemærk venligst, at tidsfristen for tilmelding er onsdag den 3. oktober 2018 kl. 10.00.

Kun presse, der har opnået akkreditering og efterfølgende fået tildelt poolplads, vil kunne få adgang.

Spørgsmål vedr. akkreditering og pools rettes til IPC.


***

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil, telefon 33 92 22 62.