Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Forstærket bidrag til indsatsen mod ISIL

På et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn i dag har en bred kreds af partier tilkendegivet opbakning til regeringens forslag om at forstærke Danmarks militære bidrag til indsatsen mod ISIL i Irak og Syrien med F16-kampfly, specialoperationsstyrker og et transportfly. Med de nye bidrag vil det samlede danske militære bidrag fra midten af 2016 omfatte ca. 400 danske soldater, inklusive piloter og støttepersonel.

Regeringen vil på baggrund af dagens møde snarest fremsætte et forslag til en folketingsbeslutning om at forstærke indsatsen mod ISIL.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler i den forbindelse:

”Regeringen ønsker at intensivere kampen mod terrororganisationen ISIL. Vi bliver nødt til målrettet og med stor kraft at bekæmpe ISIL, der skruppelløst terroriserer og dræber uskyldige mænd, kvinder og børn.

Det er en alvorlig beslutning at sende danske mænd og kvinder på mission i verdens brændpunkter. Derfor vil jeg også kvittere for, at regeringens forslag nyder bred opbakning blandt Folketingets partier.

Vi må aldrig opgive kampen for fred og frihed. Der skal derfor lyde en dybfølt tak til de mænd og kvinder, der gang på gang stiller op, så vi som land kan tage medansvar i verden. I har min allerstørste respekt.”

Yderligere oplysninger hos pressesekretær Jakob Bøving Arendt telefon 3392 2259.