Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Kandidat til posten som FN’s Flygtningehøjkommissær

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Den danske regering har besluttet at indstille Helle Thorning-Schmidt som kandidat til posten som FN’s Flygtningehøjkommissær. Den nuværende højkommissær Antonio Guterres har gjort en formidabel indsats. Der er brug for, at UNHCR engagerer sig fuldt og helt i de mange flygtningesituationer, som er forårsaget af globale konflikter. Den hjælp, som UNHCR yder i nærområderne, er helt afgørende for at håndtere flygtningekrisen.

Jeg har over for FN’s Generalsekretær fremhævet Helle Thorning-Schmidt som en mulig, stærk repræsentant for UNHCR med stor politisk ledererfaring og international profil.”

FN’s generalsekretær har annonceret stillingen som FN’s flygtningehøjkommissær til besættelse i løbet af efteråret – og med forventet tiltræden den 1. januar 2016. Nuværende højkommissær portugisiske Antonio Guterres blev udpeget i foråret 2005. Flygtningehøjkommissæren vælges formelt af FN’s Generalforsamling efter indstilling fra generalsekretæren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt vil være tilgængelige for pressen i Statsministeriets Spejlsal fredag den 4. september kl. 11.00.

For adgang til Statsministeriet kræves gyldigt pressekort. Pressekortet skal bæres synligt.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Jakob Bøving Arendt, telefon 33 92 22 59.