Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Marienborgmøde om Brexit (1)

Som led i kortlægningen af danske interesser inden forhandlingerne om Storbritanniens udtræden af EU går i gang, afholder
statsministeren et Marienborgmøde om Brexit. Mere end 20 repræsentanter for dansk erhvervsliv og interesseorganisationer, som har interesser i Brexit, deltager i mødet.

Det sker mandag den 27. marts kl. 12.00.

Mødet skal supplere arbejdet i den Task Force, regeringen nedsatte umiddelbart efter den britiske folkeafstemning.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for mødet:

”Storbritannien har besluttet at forlade den europæiske familie. Det er trist. Vi står over for et svært brud, som ikke vil gavne hverken Storbritannien, Danmark eller resten af EU. Men beslutningen er taget, og opgaven er nu at komme bedst muligt ud af forhandlingerne.

Ingen skal være i tvivl om, at den danske regering først og fremmest vil passe på Danmark og danske interesser.

Storbritannien er vores fjerdestørste eksportmarked, og 53.000 danske jobs er knyttet til den eksport. At passe på Danmark handler også om at give danske virksomheder det bedst mulige afsæt for et tæt samarbejde i fremtiden. Derfor er det afgørende, at vi får virksomhedernes og danske organisationers input til, hvor vi skal være særligt opmærksomme på danske interesser og udfordringer.”

***


Pressen vil have adgang til Pavillonen på Marienborg under statsministerens velkomst kl. 12.00. Der vil være mulighed for at anmode deltagerne om interview efter mødet, der slutter ca. kl. 15.00.

Gyldigt pressekort skal bæres synligt.

Det er ikke muligt for medier at parkere på Marienborg.

***


Yderligere oplysninger hos pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil, telefon 3392 2262.