Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Møde med nye eksportambassadører

For at styrke dansk eksport og investeringsfremmeindsats på de nye vækstmarkeder – BRIK-landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina) og andre særligt lovende vækstlande (Indonesien, Mexico, Sydkorea, Sydafrika, Tyrkiet og Vietnam) – udpeger regeringen fem danske eksportambassadører.

Eksportambassadørerne får blandt andet til opgave at identificere nye eksportmuligheder på de nye vækstmarkeder, at være delegations-ledere for danske eksportfremstød på de nye vækstmarkeder samt at være vært ved fact-finding besøg fra udenlandske virksomheder fra de nye vækstmarkeder i regi af Invest in Denmark.

”Jeg har i mit første år som udenrigsminister haft et særligt fokus på at ”sparke døren ind” til BRIK-landene gennem undertegnelsen af en række bilaterale aftaler, der favner klassisk udenrigspolitik, sektorpolitik og handelsfremme. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi med den nye ordning nu sikrer, at der gennemføres en vedholdende indsats i BRIK landene og i andre lande med et særligt lovende eksport og investeringspotentiale. Vi har ikke råd til at lade være.” siger udenrigsminister Lene Espersen, som ikke kan deltage i dagens møde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder søndag den 29. maj 2011 klokken 16.00 møde med Danmarks tre første eksportambassadører, Ritt Bjerregaard, Henning Dyremose og Mariann Fischer Boel, på Marienborg.

***

Efter mødet vil der være et kort door step med statsministeren og de tre eksportambassadører på Marienborg. Door step forventes at starte klokken 16.30. Der vil være adgang for pressen til Marienborg fra klokken 15.45.

For adgang til Marienborg kræves gyldigt pressekort, der skal bæres synligt.

Yderligere oplysninger: Pressechef Mikael Børsting 40 90 92 12 eller pressesekretær Lea Juel Henriksen 40 90 92 11.