Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Mubarak træder tilbage

I anledning af præsident Mubaraks tilbagetræden udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen:

”Fredag den 11. februar 2011 er en historisk dag. Præsident Mubarak er trådt tilbage, og det må blive startskuddet til, at der øjeblikkeligt bliver iværksat en åben og reel proces, der leder frem mod frie og fair valg. Jeg har set jubelscenerne fra Tahrir pladsen, og jeg under i den grad demonstranterne at få opfyldt deres dybtfølte ønske om forandringer og demokrati. Demonstrationerne i Egypten har vist det egyptiske folks ønske om politiske og økonomiske reformer. Det skal nu leveres.

Det er helt afgørende, at den nye ledelse inddrager alle demokratiske kræfter og snarest fremlægger en køreplan mod demokrati. Det egyptiske folk fortjener et legitimt og repræsentativt lederskab. Det egyptiske folk fortjener demokrati og stabilitet. Det egyptiske folk fortjener frihed.

Den kommende tid vil være præget af både muligheder og udfordringer for Egypten. Det internationale samfund skal støtte det egyptiske folks ønske om en fredelig overgang til demokrati. Danmark og EU er klar til at bistå Egypten.”