Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Osama bin Ladens død

I anledning af Osama bin Ladens død udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen:

”Osama bin Ladens død er en skelsættende og markant begivenhed i den globale indsats mod terror. Jeg lykønsker præsident Obama og det amerikanske folk med, at det er lykkedes at afslutte bin Ladens æra af samvittighedsløs og umenneskelig vold og ødelæggelse.

På denne historiske dag skal vi tænke på de tusinder, som har mistet livet eller på anden måde er ramt af bin Ladens og Al Qaedas terror. Den 11. september 2001 var ikke kun et angreb på USA, men på os alle. For de efterladte i New York, Pennsylvania, Washington DC, og i resten af USA og rundt om i verden kan et kapitel i dag lukkes. Det samme gælder ofrene for bin Ladens andre rædselsfulde angreb på uskyldige de seneste årtier.

Vi skal også udtrykke vores respekt og anerkendelse for dem, som under store risici og med betydelige omkostninger befinder sig i frontlinjen i kampen mod terror først og fremmest i Afghanistan. En indsats som langt fra er afsluttet. Truslen fra Al Qaeda og andre terrorgrupper består. Men drabet på bin Laden viser, at vores stærke og vedholdende internationale indsats mod terror skaber resultater. I dag er et bevis på, at vi ved at stå sammen og ved at stå fast på vores grundlæggende værdier vil sejre i kampen for frihed og demokrati.”

*

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afholder et kort door step på Marienborg i dag kl. 12.00.

Adgang til Marienborg kræver gyldigt pressekort, der skal bæres synligt.

Yderligere oplysninger:
Pressechef Mikael Børsting, 3392 2222
Pressesekretær Lea Juel Henriksen, 3392 2259