Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Regeringen afholder Marienborg-uge om folkeskolen

Regeringen afvikler den 27.-29. januar 2010 en møderække med de vigtigste interessenter i den danske folkeskole.

Statsministeren, økonomi- og erhvervsministeren og undervisnings-
ministeren vil i løbet af de tre dage holde i alt seks møder: Onsdag med lærere og pædagoger. Torsdag med skolebestyrelsesformænd og elevrådsformænd, med skoleledere og kommuner og med ledere af gymnasier og erhvervsskoler. Fredag med eksperter og organisationer.

Marienborg-ugen er startskuddet til et 360-graders eftersyn af folkeskolen. Resultatet af eftersynet skal indgå i et møde i regeringens Vækstforum den 3.-4. juni, der skal samle debatten om viden og kompetence hele vejen fra folkeskole til universitet.

Endemålet er en bedre folkeskole for pengene. Det faglige niveau skal styrkes, og flere skal kunne gennemføre en ungdomsuddannelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Det er afgørende for Danmarks muligheder for vækst, at vi har et uddannelses-system, som kan måle sig med de bedste i verden – lige fra folkeskole over ungdomsuddannelser til universiteter og andre videregående uddannelser. Men det hele starter med folkeskolen.

Folkeskolen skal blive en bedre affyringsrampe for de unges videre vej i uddannel-sessystemet. Det faglige niveau skal styrkes, og flere skal kunne gennemføre en ungdomsuddannelse.

Virkeligheden, som den ser ud fra folkeskolens brugere, medarbejdere og aftagere, er i mine øjne et godt afsæt for det videre arbejde.”


* * *

Der afholdes door step fredag den 29. januar kl. 13.40.

For adgang til Marienborg kræves gyldigt pressekort, der skal bæres synligt.
Mødeplan, deltagerliste og øvrigt materiale til Marienborg-ugen er tilgængeligt på www.stm.dk.

Yderligere oplysninger: Pressechef Søs Marie Serup, 33 92 22 59