Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Regeringen indfører officielle flagdage for Grønland og Færøerne

Regeringen har besluttet at indføre officielle flagdage for Grønland og Færøerne. Fremover vil statslige myndigheder flage med det grønlandske flag Erfalasorput på Grønlands nationaldag den 21. juni og med det færøske flag Merkið på Færøernes nationaldag den 29. juli.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Jeg glæder mig til sommer, når det grønlandske og færøske flag for første gang vajer fra toppen af statens bygninger i hele riget og vores ambassader og repræsentationer i udlandet.

Flagene er forskellige, ligesom landene i rigsfællesskabet. Det er forskelligheder, vi skal respektere og værdsætte, samtidig med, at vi skal markere og fejre vores fælles historie og stærke bånd i rigsfællesskabet.”

***

Statsministeren har indbudt Folketingets Færøudvalg og Grønlandsudvalg til en reception for at markere de nye flagdage. Det sker onsdag den 16. marts kl. 11.30 på den færøske restaurant KOKS, der midlertidigt er rykket ind på Den Vandrette, Havnegade 53A,
1058 København K.

Der vil være fotomulighed ved receptionen.

Deltagelse til fotomuligheden kræver forudgående tilmelding til pressesekretær Jakob Bøving Arendt, jba@stm.dk, senest tirsdag den 15. marts kl. 16.00. Pressekort skal bæres synligt på dagen.

Yderligere oplysninger hos pressesekretær Jakob Bøving Arendt, telefon 3392 2259.