Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Situationen på Bornholm

Bornholm er de seneste dage blevet særdeles hårdt ramt af snevejr, og der er derfor behov for ekstraordinær bistand til øen. Den Nationale Operative Stab under Rigspolitiet og Bornholms politi og beredskab er løbende i kontakt for at afklare, hvilken type bistand, der er behov for. De relevante statslige myndigheder er enige om at stille de nødvendige ressourcer til rådighed for at afhjælpe situationen. Både Beredskabsstyrelsen og forsvaret har allerede stillet materiel til rådighed og mere er således på vej.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler i den forbindelse:

"Hele Danmark er blevet ramt at sne og kulde, men værst er det gået ud over Bornholm.

Jeg vil gerne rette en særlig tak til de mange på Bornholm, der i fællesskab har løftet en kæmpe opgave for at bistå nødstedte og hjælpe særligt udsatte. De mange fra regionskommunen, politiet, beredskabet og forsvaret har arbejdet i døgndrift. De har været nødt til at være væk fra deres egen familie i højtiden.

Vi ved ikke hvor længe vintervejret vil blive ved med at skabe problemer på Bornholm. Men det er klart, at der nu udestår en stor opgave med at få fjernet sneen fra vejene og få gjort Bornholm farbar igen. Det bornholmske samfund og Bornholms regionskommune skal naturligvis have den nødvendige bistand i denne ekstraordinære situation. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil – når kommunens helt ekstraordinære omkostninger er opgjort – vurdere muligheden for at bevillige et særligt tilskud til Bornholm”.