Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Statsminister Lars Løkke Rasmussens mindeord om Peter Brixtofte

Det er med stor sorg, jeg har modtaget meddelelsen om, at Peter Brixtofte er død.

Karakteristisk er det, at hans politiske karriere for alvor tog form ved det mest dramatiske valg i nyere historie – jordskredsvalget i 1973 – hvor han blev valgt til Folketinget. For der er altid sket noget, hvor Peter var.

Efterfølgende satte han tydelige spor i dansk politik, og var i en kort overgang også skatteminister. Men det var det nære og lokale hjemme i Farum, han virkelig brændte for. Han var medlem af kommunalbestyrelsen igennem årtier, og i mere end 15 år stod han i spidsen for den by han elskede.

Peters styrke var hans drive og store engagement. Han havde store armbevægelser og så sig sjældent tilbage, og var meget utålmodig efter at skabe resultater.

Som nyvalgt folketingspolitiker i 1994 fandt jeg – som alle liberale i min generation – stor inspiration i Peters engagement, hans evige udfordring af konventionelle løsninger og hans insisteren på altid at sætte mennesket først. Han var i den periode en "konstruktiv systemkritiker".

Altid ivrig og altid på vej. Men iveren havde også sin pris – også på det personlige plan og for Peter Brixtoftes familie, som jeg sender mine tanker i aften. De har alt for tidligt mistet en levende og markant personlighed.

På det personlige plan var det smertefuldt, at jeg som indenrigsminister måtte sætte foden ned for de uregelmæssigheder i Farum, der fulgte i kølvandet på Peters utålmodighed med at skabe den – i hans øjne – perfekte kommune, og dermed i realiteten sætte en stopper for hans politiske karriere. Det siger meget om mennesket Peter Brixtofte, at han aldrig lod dette komme imellem os som mennesker. Jeg vil huske Peter som den ven, han var.

Ære være Peter Brixtoftes minde.

***

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Jakob Bøving Arendt, telefon 33 92 22 59.