Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren besøger Frydenholm Plejecenter og inviterer til Marienborgmøde om demens

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde har inviteret mennesker med demens, deres pårørende, organisationer, patientforeninger, fagprofessionelle, politikere og eksperter til et Marienborgmøde om demens mandag den 9. maj kl. 14.30.

Mødet skal give inspiration til regeringens videre arbejde med en ny national demenshandlingsplan, der skal styrke indsatsen for mennesker med demens og deres pårørende. Handlingsplanen ventes præsenteret i efteråret 2016.

Før mødet besøger statsministeren og sundheds- og ældreministeren Bofællesskabet Æblehaven og Frydenholm Plejecenter i Holte, der har særligt fokus på mennesker med demens.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Demens er en sygdom, der griber ind og præger hele familiens liv. Tilværelsen vendes på hovedet for den, som rammes af demens og de mennesker, der er tæt på.

Som samfund skal vi være bedre til at hjælpe de mennesker, der er ramt af sygdommen og deres pårørende. I dag er omkring 35.000 mennesker diagnosticeret med demens, men op mod dobbelt så mange lever med sygdommen uden at have fået en diagnose. I takt med at vi bliver flere ældre, vil stadig flere få demens i de kommende år.

Vi skal sikre, at mennesker med demens fortsat kan leve et værdigt og trygt liv.

Derfor ser jeg frem til at høre erfaringer fra professionelle, mennesker med demens og deres pårørende om livet med demens, og hvordan vi som samfund kan gøre mere på dette område.”


***


I forbindelse med besøget i Holte og Marienborgmødet er der følgende pressemuligheder (foreløbigt program – ændringer kan forekomme):

10.45: Rundvisning på Frydenholm Plejecenter og Bofællesskabet Æblehaven i Rudersdal Kommune.

14.30: Deltagernes ankomst til Marienborg, Pavillonen (fotomulighed).

17.30: Efter mødet vil statsministeren være tilgængelig for en kommentar.

Det er desværre ikke muligt for pressen at parkere på Marienborg.

På dagen skal pressekort medbringes og bæres synligt.

Yderligere oplysninger hos pressesekretær Sabrina Drevsfeldt på telefon 33 92 22 62 eller mail sd@stm.dk.