Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren besøger mandskabet bag Baltic Air Policing

Regeringen har besluttet, at Danmark fra januar skal udføre ”Air Policing” over Baltikum for at sikre suveræniteten over landenes luftrum. Der udsendes fire F-16-kampfly og 60 mand til opgaven. Samtidig udsendes der ved årsskiftet ca. 200 soldater til Estland som led i NATO’s fremskudte tilstedeværelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger fredag den 25. august Fighter Wing Skrydstrup for at få indblik i missionen i Baltikum, overvære træningsøvelser på terrænet og høre mere om forventningerne til de nye F-35-kampfly.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Truslen fra øst er reel og tiltagende. Over for Rusland skal vi udvise en stålfast vilje. Derfor tager Danmark et stort ansvar for at sikre NATO-alliancens medlemmer mod truslen fra blandt andet Rusland.

Efter nytår har vi folk på jorden i Estland og i luften over Baltikum for klart at signalere, at vi i NATO har hinandens ryg. Jeg er taknemmelig over for de helte, der tager afsted for at sikre freden i vores del af verdenen. Jeg glæder mig derfor til at give piloterne og hele holdet på jorden et skulderklap inden missionen og samtidig høre om deres daglige arbejde og forventninger til de nye F-35-kampfly.”

Efter besøget ved Fighter Wing Skrydstrup indvier statsministeren Resilience House i Vejle.

***

Pressen kan være til stede ved hovedparten af besøget kl. 12-14.15 på Fighter Wing Skrydstrup, Skrydstrupbanen, Vojens . Tilmelding er nødvendig og sker senest fredag kl. 9.30 til presse- og informationsofficer Kurt Hansen på FW-LSEK004@mil.dk. Mødetid for pressen er kl. 11.45.

Pressen kan være til stede ved indvielsen af Resilience House. Statsministeren ankommer kl. 16.00. Indvielsen sker på Lysholt Alle 6, Vejle.

***

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Jakob Bøving Arendt, telefon 3392 2259.