Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren besøger Sydkorea

Statsminister Lars Løkke Rasmussen aflægger den 23.-25. oktober 2016 officielt besøg i Sydkorea. Det er det første officielle besøg af en dansk statsminister i 25 år, og det første danske statsministerbesøg siden 2010.

Under besøget vil statsministeren mødes med Sydkoreas præsident Park Geun-hye og premierminister Hwang Kyo-ahn for at styrke det strategiske partnerskab, underskrive en række politiske og kommercielle aftaler samt drøfte bl.a. sikkerhedssituationen på den koreanske halvø.

Statsministeren vil sætte særligt fokus på samarbejdet om energi og sundhed og vil være vært for et større netværksarrangement med præsentation af dansk mode og danske fødevarer.

Statsministeren udtaler:

”Danmark og Sydkorea har en gensidig interesse i at udbygge vores allerede stærke partnerskab både politisk, på myndighedsniveau og kommercielt. Danske virksomheder har meget at byde på, og vi forventer, at eksporten vil fortsætte med at stige over de kommende år. Der er stor interesse for den danske samfundsmodel i Sydkorea, vi kan eksportere danske løsninger og samtidig kan vi have gavn af at trække viden til Danmark på områder, hvor koreanerne er i front.”

Statsministeren vil besøge en dansk inspireret efterskole uden for Seoul og debattere fremtidens velfærd med koreanske studerende på det førende Yonsei Universitet. Desuden sættes fokus på iværksætteri og internationalisering gennem statsministerens møde med danske og koreanske studerende med nye forretningsideer.

Statsministeren fortsætter:

”Den sydkoreanske regering satser benhårdt på innovation, iværksætteri og internationalisering, hvor vi har meget at lære af hinanden.”

Besøget finder sted som led i udmøntningen af regeringsgrundlagets mål om at bygge videre på det strategiske partnerskab med Sydkorea.

Besøgets officielle karakter indebærer, at statsministeren afholder politiske konsultationer med både præsident og premierminister, deltager i en officiel frokost Det Blå Hus samt deltager i den traditionelle kransenedlæggelse for at mindes de faldne under Koreakrigen. Kransenedlæggelsen vil være et symbol på Danmarks fortsatte støtte til Sydkorea og opgaven med at overvåge våbenhvileaftalen på den koreanske halvø.

Statsministeren ledsages af 15 virksomhedsledere, lederne af fem erhvervsorganisationer, repræsentanter fra danske universiteter samt overborgmester for København Frank Jensen.

Yderligere oplysninger hos pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil på tlf. 33922262.