Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren besøger Tour de France sammen med den franske præsident

I morgen onsdag den 19. juli besøger statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med den franske præsident Emmanuel Macron årets Tour de France for at overvære 17. etape fra La Mure til Serre Chevalier.

Forud for overværelsen af etapen afholder statsministeren og den franske præsident et frokostmøde.

Under besøget vil statsministeren også følge op på Danmarks bud på at være vært for starten af Tour de France ved den såkaldte Grand Départ i 2019, 2020 eller 2021.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for besøget:

”Det glæder mig, at præsident Macron og jeg får mulighed for at mødes igen så kort tid efter mit besøg i Paris i juni. Frankrig er en vigtig partner for Danmark i EU, og det er afgørende, at vi løbende er i tæt dialog.

Samtidig er det perfekt, at vi mødes i forbindelse med Tour de France, så jeg igen kan slå et slag for, at Danmark bliver vært for Tour-starten. Danmark er en stor cykelnation, og det vil give genlyd i verden, hvis tourfeltet krydser Storebæltsbroen, kører gennem Odense og forbi Jellingstenen. Touren er verdens tredjestørste sportsbegivenhed, som millioner af mennesker ser, så det vil brande Danmark på en måde, som meget få begivenheder kan.

Danmark er godt klædt på til at være vært for Tour-starten. Vi har før arrangeret et verdensmesterskab og haft Giro de Italia på dansk jord. Men det er vigtigt, at vi løbende markerer os som et oplagt valg.”

***

For yderligere oplysninger kontakt pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil på tlf. 33 92 62 22.