Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren besøger Tyskland

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mødes fredag den 28. august 2015 med forbundskansler Angela Merkel til en arbejdsfrokost i Berlin.

Det er statsministerens første møde med en udenlandsk regeringschef siden regeringsdannelsen. Besøget understreger det tætte forhold mellem Tyskland og Danmark. Hovedemnerne på mødet vil være aktuelle europapolitiske og udenrigspolitiske spørgsmål.

Forud for besøget i Berlin aflægger statsministeren et erhvervsbesøg i München. Han mødes her med repræsentanter for danske virksomheder, som er lokalt til stede i Sydtyskland for at drøfte muligheder for at øge dansk eksport.

Statsministeren udtaler i den forbindelse:

”Tyskland er en af vores allernærmeste allierede og en central partner i EU. Jeg finder det derfor helt naturligt, at min første udlandsrejse efter regeringsskiftet går til Tyskland for at mødes med Angela Merkel. Tyskland er også vores største eksportmarked, så jeg indleder rejsen med et erhvervsbesøg i München for at drøfte muligheder for at øge dansk eksport. Jeg ser frem til at mødes med nogle af de danske virksomheder i Tyskland, der er med til at skabe arbejdspladser i Danmark.”

* * *

Journalister, der ønsker at dække pressemødet i Berlin skal opnå akkreditering. Det kræver tilmelding senest mandag den 24. august 2015 kl. 14 til pressesekretær Frej Jackson på fj@stm.dk med angivelse af fuldt navn, fødselsdag, fødeby, telefonnummer, funktion (journalist/fotograf) og medie.

Journalister, som ønsker at dække statsministerens besøg i München, bedes ligeledes kontakte pressesekretær Frej Jackson.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Frej Jackson, telefon 33 92 22 59