Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren deltager i nordisk-indisk topmøde i Stockholm

For første gang nogensinde afholdes et nordisk-indisk topmøde. Her vil statsministrene fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige mødes med deres indiske kollega, premierminister Narendra Modi.

Topmødet finder sted den 17. april i Stockholm. Hovedemnerne på mødet er handel og vækst, global sikkerhed samt samarbejde om klima og verdensmålene.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for topmødet:

”Indiens globale rolle er betydelig, såvel politisk som økonomisk, og Indien får i disse år en stadig større rolle i Asien og resten af verden.

Jeg ser frem til sammen med mine nordiske kolleger at drøfte, hvordan vi på en række områder kan styrke samarbejdet med verdens største demokrati.
For at gøre noget seriøst ved klimaproblemerne er lande som Indien helt afgørende. Vi er godt i gang, men der er stort potentiale for yderligere at styrke vores samarbejde om energi og klima, hvor Danmark kan bidrage til at gøre Indiens imponerende vækst grønnere.

Danmark har også meget at byde på inden for landbrug og fødevarer, smarte byer, ren og vedvarende energi samt innovation. Det håber jeg at kunne drøfte nærmere med premierminister Modi på et bilateralt møde i margin af topmødet.”
Med årlige realvækstrater på mere end 7 pct. er Indien verdens hurtigst voksende G20-økonomi og ventes fra 2022 at være det mest folkerige land i verden.


***


Yderligere oplysninger hos pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil, telefon 33 92 22 62.