Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren inviterer danskerne på Pride-løbetur og afholder Pride-reception

Regeringen markerer Copenhagen Pride Week med to arrangementer i næste uge.

Mandag den 14. august kl. 17.00 tager statsminister forskud på Pride-ugen ved at invitere danskerne med på en fælles løbetur fra Marienborg under overskriften ”Run with Pride”.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud løbet:

”Jeg glæder mig til at være med til at skyde Pride-ugen i gang med alle, der har tid og lyst til at løbe en tur i den smukke natur ved Marienborg. Med løbeturen kan vi i fællesskab vise, at alle skal behandles med respekt, uanset hvem man elsker, og hvordan man lever sit liv. Det handler om den grundlæggende frihed til at være, den man er. Jeg håber, at mange vil snøre løbeskoene og bakke op om budskabet.”

Løbeturen går rundt om Lyngby Sø og er på cirka 5 km. Alle kan møde op på Marienborg, Nybrovej 410, Lyngby, kl. 17.00. Det er ikke muligt at parkere biler på Marienborg, men cykler er meget velkomne.

Torsdag den 17. august 16.00 er statsministeren og ligestillingsministeren vært ved en reception i Statsministeriet. Her er repræsentanter fra LBGTI-miljøet, politikere, organisationsfolk m.fl. inviteret.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for receptionen:

”Pride-ugen er fyldt med farver, fest og debat. Jeg er glad for, at regeringen i år sætter vores aftryk på ugens program. Vi skal gøre vores for at sætte fokus på, hvordan vi kan fremme LGBTI-personers rettigheder. Sammen med ligestillingsministeren glæder jeg mig til at møde og tale med repræsentanter, der kæmper for lige muligheder for alle.”

***

Der vil være følgende muligheder for pressen:

Fotomulighed for pressen ved Run with Pride. Tilmelding ikke nødvendig.

Fotomulighed ved receptionen. Der vil være et begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Tilmelding sker til afdelingsleder Tina Søndergaard Valenta, tsv@stm.dk, senest onsdag den 16. august kl. 16.00.