Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren inviterer til Marienborgtopmøde om idræt

Statsministeren er mandag den 25. september vært for et Marienborgtopmøde om, hvordan idræt kan bidrage til bedre sundhed, beskæftigelse og integration.

På mødet deltager repræsentanter fra idrætsforeninger, kommuner og regioner, arbejdsmarkedets parter, fonde, frivillige samt kulturministeren, erhvervsministeren, beskæftigelsesministeren, udlændinge- og integrationsministeren, sundhedsministeren og børne- og socialministeren.

På mødet skal man bl.a. diskutere, hvordan vi får flere til at dyrke idræt og engagere sig i foreningslivet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for mødet:

”Det er ikke bare sjovt og sundt at røre sig. Idræt bryder barrierer ned og skaber fællesskaber på tværs af vores samfund. Idræt kan bidrage til, at vi får løst nogle af de udfordringer, vi står over for. For eksempel kan unge indvandrere få nye venskaber med danskere og blive engageret i den danske foreningskultur, hvis de dyrker idræt i en idrætsforening.

Foreningslivet er en unik styrke ved Danmark, som vi skal værne om og fremme. Jeg glæder mig derfor til en god debat om, hvordan vi får endnu flere til at pakke sportstasken og komme afsted til den lokale idrætsforening.”

***

Muligheder for pressen: Mødet starter kl. 11.00 og slutter cirka 14.30. Pressen kan være til stede ved ankomsten og under statsministerens og kulturministerens indledende og afsluttende bemærkninger. Der vil være lyddrop til rådighed for tv.

Pressekort skal bæres synligt under hele Marienborgtopmødet.

***

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Jakob Bøving Arendt mobil 40803657.