Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren markerer 75-året for redningen af de danske jøder

I år er det 75 år siden, at over 7000 danske jøder blev reddet fra Nazitysklands jødeforfølgelser og bragt til Sverige.

Statsministeriet, Gilleleje Kirke og Gribskov Kommune er værter for en mindehøjtidelighed i anledning af 75-året for redningen af de danske jøder i oktober 1943.

Mindehøjtideligheden vil finde sted i Gilleleje Kirke den 11. oktober 2018. Den israelske præsident, Reuven Rivlin, repræsentanter fra Det Jødiske Samfund i Danmark og andre særligt inviterede vil også deltage i højtideligholdelsen.

Statsministeren og præsident Rivlin vil forinden lægge en krans ved Gilleleje Havn, hvorfra mange danske jøder blev sejlet til Sverige.

Efterfølgende vil statsministeren være vært ved en frokost med præsident Rivlin på Marienborg.

Om aftenen taler statsministeren ved Det Jødiske Samfund i Danmark‎s markering i Synagogen i København.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Vi må aldrig glemme de uhyrligheder, der fandt sted under 2. Verdenskrig. Redningen af de danske jøder er en central del af vores fælles historie. Det er vigtigt, at vi mindes og lærer af fortiden. Derfor ser jeg frem til at kunne mindes de danske jøder, der mistede livet under flugten eller døde i Theresienstadt.

Samtidig skal vi hylde den medmenneskelighed, som redningen af over 7.000 danske jøder markerer. Det mod, som danske borgere udviste for 75 år siden, kan stadig røre mig den dag i dag. Vi skal bruge 75-året til at se hinanden i øjnene og huske på de centrale værdier, der er grundlaget for vores fælles civilisation.”


***

Pressen har mulighed for at dække mindehøjtideligheden. Presse, der ønsker at dække den, skal akkrediteres. Informationer om de forskellige pressemuligheder og akkreditering fremgår af IPC’s hjemmeside på www.ipcd.dk.

Bemærk, at tidsfristen for tilmelding er onsdag den 3. oktober 2018 kl. 14.00.

Kun presse, der har opnået akkreditering og efterfølgende fået tildelt poolplads, vil kunne få adgang.

Spørgsmål vedr. akkreditering og pools rettes til IPC.***

Yderligere oplysninger: Ledende pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil, tlf. 33 92 22 62.