Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren møder Ukraines premierminister på Marienborg

Tirsdag den 26. juni 2018 mødes statsminister Lars Løkke Rasmussen og Ukraines premierminister Volodymyr Groysman på Marienborg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:
”Befolkningen i Ukraine har valgt Europa til. Det kræver stort mod og svære reformer, som landet er i gang med at implementere. Den rejse bakker Danmark op om.

Ukraine er samtidig udfordret udefra. Ruslands adfærd på Krim og i det østlige Ukraine over de sidste fire år er helt uacceptabel. Vi skal som internationalt samfund sige klart fra over for Ruslands metoder og presse Putin til at levere på Minsk-aftalen. Derfor vil regeringen også arbejde for, at EU forlænger sanktionerne på topmødet torsdag i Bruxelles.”

Statsministeren og Ukraines premierminister vil onsdag åbne den internationale Ukraine-reformkonference, som Danmark er vært for i København. På konferencen vil udenrigsministre og øvrige højtstående repræsentanter fra bl.a. G7, EU og NATO drøfte, hvordan det internationale samfund bedst støtter Ukraines reformbestræbelser.

***

Tirsdag ved mødet på Marienborg vil der være følgende muligheder for pressen:

Pool 1: Fotomulighed ved ankomst kl. 11.45. Tilmelding skal ske til Randi Vanderskrog Untidt, mail rvu@stm.dk, senest mandag den 25. juni kl. 14.00. Medier der har fået poolplads får direkte besked. Det er ikke muligt at gå fra pool 1 til pool 2.

Pool 2: Fotomulighed ved tête-à-tête kl. 11.45. Tilmelding skal ske til Randi Vanderskrog Untidt, mail rvu@stm.dk, senest mandag den 25. juni kl. 14.00. Medier der har fået poolplads får direkte besked. Det er ikke muligt at gå fra pool 1 til pool 2.

Pool 3: Pressemøde kl. 13.30 i pavillonen på Marienborg. Tilmelding skal ske til Randi Vanderskrog Untidt, mail rvu@stm.dk, senest mandag den 25. juni kl. 14.00. Det vil være muligt at gå fra pool 1 og 2 til pool 3. Statsministeriet sørger for lyddrop.

Det vil ikke være muligt for medier at parkere på Marienborg.

Gyldigt pressekort skal bæres synligt på dagen.

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Jakob Bøving Arendt, telefon +45 33 92 22 59.