Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren mødes med Donald Tusk og besøger Grønland

Statsministeren mødes tirsdag den 17. maj 2016 med formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk. Mødet finder sted i Statsministeriet og efterfølges af et pressemøde kl. 10.15 i Spejlsalen.

På mødet vil statsministeren og formanden for Det Europæiske Råd drøfte håndteringen af de udfordringer, EU står midt i - ikke mindst den fortsatte håndtering af migrationskrisen, den økonomiske situation i Europa og Rusland/Ukraine-konflikten.

Mødet er samtidig en anledning til at drøfte det danske ønske om parallelaftaler vedrørende bl.a. Europol

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Jeg ser frem til mødet med formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk. På mødet vil vi drøfte den europæiske dagsorden, ikke mindst migrationskrisen. Samtidig er besøget en god lejlighed til at drøfte det danske ønske om parallelaftaler.”

Efter mødet i København vil statsministeren og formanden for Det Europæiske Råd sammen rejse til Grønland. Formålet med rejsen er at se på konsekvenserne af klimaforandringerne, som er åbenlyse i de arktiske egne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen og jeg ser frem til at byde formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, velkommen i Grønland. Her oplever man ved selvsyn og meget tydeligt, hvordan gletsjerne trækker sig tilbage og isdækket bliver mindre. Det er en udvikling, som stiller befolkningen i Arktis over for store ændringer i levevilkårene.

Jeg ser det som udtryk for EU's store engagement i klimadagsorden, at formanden for Det Europæiske Råd har vist interesse i et besøg i Grønland.

I Grønland vil Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen og jeg også afholde et møde med Formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk. Det vil være naturligt at drøfte klimaforandringerne og de udfordringer, disse stiller Grønland overfor. Men mødet er også en god anledning til at drøfte andre aktuelle sager i forholdet mellem Grønland og EU, herunder EU’s arktiske strategi. Det er positivt, at EU nu har skærpet sit fokus på Arktis, og selvsagt en dagsorden, som Grønland og Danmark har store interesser i.”

***

I forbindelse med besøget i København, vil der tirsdag den 17. maj 2016 være følgende muligheder for pressen. Bemærk, at der er et begrænset antal pladser, og tilmelding derfor er nødvendig.

Tilmelding med tydelig angivelse af pool sker til afdelingsleder Hjørdis de Stricker hn@stm.dk senest mandag den 16. maj kl. 14.00.

Pool 1: Fotomulighed ankomst kl. 9.00. Mødetid for pressen i Prins Jørgens Gård, Dronningeporten kl. 8.30. Bemærk, man kan ikke gå fra pool 1 til pool 2.

Pool 2: Fotomulighed tête-à-tête på statsministerens kontor kl. 9.10. Mødetid for pressen i Prins Jørgens Gård, Dronningeporten kl. 8.30. Bemærk, man kan ikke gå fra pool 2 til pool 1.

Pool 3: Pressemøde 10.15 i Spejlsalen. Adgang til Statsministeriet fra kl. 9.15. Adgang sker via receptionen i Statsministeriet, Prins Jørgens Gård 11, eller indgangen fra Folketinget.

***

Gyldigt pressekort skal bæres synligt under hele besøget.

***

Yderligere oplysninger vedr. presseelementet i København: Pressesekretær Sabrina Drevsfeldt 3392 2262.

Yderligere oplysninger vedr. rejsen til Grønland: Ledende pressesekretær Jakob Bøving Arendt 3392 2259.