Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren mødes med Japans premierminister

Statsministeren mødes mandag den 10. juli med Japans premierminister Shinzo Abe i Statsministeriet. Det er første gang, at en japansk premierminister rejser til Danmark for at mødes bilateralt med en dansk statsminister.

Statsministeren og premierministeren vil med besøget følge op på den strategiske partnerskabsaftale fra 2014, og samtidig vil mødet være anledning til at drøfte aktuelle internationale emner som frihandel og udviklingen i Nordkorea.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for besøget:

”Japan er verdens tredjestørste økonomi og en vigtig strategisk partner for Danmark både politisk og økonomisk. Besøget skal styrke samarbejdet mellem Danmark og Japan. Flere danske varer skal finde vej til de japanske butikshylder, og forhåbentlig kan vi tiltrække endnu flere japanske investeringer den anden vej. Det vil gavne Danmark og skabe danske arbejdspladser.”

Danmarks eksport af varer til Japan udgjorde 14,5 mia. kr. i 2016, hvilket var en stigning på 17 % i forhold til 2015. Hertil kommer eksport af tjenesteydelser på over 7 mia. kr. i 2016. Japanske investeringer i Danmark udgjorde 45 mia. kr. ultimo 2015.

Besøget finder sted i anledning af 150-året for etableringen af diplomatiske forbindelser i 1867.


***

I forbindelse med besøget er der følgende muligheder for pressen:

Pool 1: Fotomulighed ved ankomst kl. 17.25. Mødetid for pressen er kl. 16.30 i Dronningeporten, Prins Jørgens Gård.

Pool 2: Fotomulighed ved tête-à-tête kl. 17.35. Mødetid for pressen er kl. 16.30 i Dronningeporten, Prins Jørgens Gård. Det er ikke muligt at gå fra pool 1 til pool 2.

Pool 3: Fotomulighed ved statements i Spejlsalen kl. 18.45. Mødetid for pressen er kl. 17.45 i Dronningeporten, Prins Jørgens Gård. For journalister med adgangskort til Folketinget er der adgang via indgangen fra Folketinget. Adgang til Spejlsalen sker fra kl. 17.45. Det er muligt at gå fra pool 1 og pool 2 til pool 3.

Der vil være begrænsede pladser for pressen. Derfor er forudgående tilmelding nødvendig med tydelig angivelse af medie og ønske til pool senest 6. juli kl. 10.00. Deltagelse i pressemulighederne kræver akkreditering via International Press Centre. Læs mere om akkreditering her: www.ipcd.dk

Yderligere oplysninger hos pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil, telefon 33 92 22 62.