Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren mødes med kansler Angela Merkel og deltager i dansk eksportfremstød i Berlin

Tirsdag den 20. november rejser statsminister Lars Løkke Rasmussen til Berlin. Her mødes han med Tysklands kansler Angela Merkel og finansminister Olaf Scholz. På møderne skal de blandt andet drøfte NATO, Brexit, handelspolitik og samarbejde på tværs af grænser på det finansielle område. I forbindelse med mødet vil statsministeren og kansleren komme med udtalelser til pressen.

Statsministeren deltager samme dag i et eksportfremstød på digitaliseringsområdet med 30 danske virksomheder, Dansk Erhverv, Dansk Industri og Eksportforeningen. Her taler statsministeren blandt andet ved Tysklands største digitaliseringsmesse Smart Country Convention og mødes med en række tyske virksomheder.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Tyskland er en af vores allernærmeste allierede og en central partner i EU. Lige nu er der mange afgørende forhandlinger i gang om vores fælles fremtid i EU. Samarbejdet er vigtigt for, at danske synspunkter gør sig gældende i de drøftelser.

Danmark er et digitalt fyrtårn. Vores høje grad af digitalisering både af den offentlige sektor og i det private erhvervsliv er ikke gået ubemærket hen hos vores nabolande. Det forspring skal udnyttes til gavn for dansk vækst og arbejdspladser. Vi skal eksportere vores erfaringer og digitale løsninger til det store tyske marked, så vi finder nye veje ind på de tyske butikshylder.”

***

Journalister, der ønsker at dække mødet i Berlin skal akkrediteres. Det kræver tilmelding senest mandag den 19. november kl. 10 til ledende pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil på sd@stm.dk med angivelse af fuldt navn, fødselsdag, fødeby, telefonnummer, funktion (journalist/fotograf) og medie.

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Sabrina Drevsfeldt Theil, telefon 33 92 22 62.