Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren og socialministeren besøger Tåstrupgård

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og socialminister Benedikte Kiær besøger onsdag den 11. august boligområdet Tåstrupgård.

Regeringen har i arbejdsprogrammet ”Danmark 2020” sat som mål, at Danmark skal være blandt de bedste til at skabe lige muligheder. Derfor vil regeringen udarbejde en ny samlet ghettostrategi for at modvirke social udstødelse.

Besøget i Tåstrupgård er det første ud af en række vidensmøder, der finder sted i udsatte boligområder med deltagelse af forskellige ministre. Besøgene skal give inspiration til regeringens ghettoudspil, der fremlægges senere på efteråret.

Formålet med besøget er således at få indblik i de konkrete erfaringer, man har gjort sig i Tåstrupgård og at indsamle relevant viden om mulige veje ud af ghettoisering.

Statsministeren udtaler:

”Vi må realistisk erkende, at der både socialt og kulturelt er opstået parallelsamfund i flere af vores sociale boligområder. Det skal vi rette op, for vi har brug for alle, der kan og vil. Regeringen har besluttet at sætte ind både i forhold til murstenene og til de mennesker, der bor bag murstenene. Jeg ser frem til at sætte dette arbejde i gang på onsdag, når jeg sammen med socialministeren besøger Tåstrupgård.”

*

Medierne vil have mulighed for at dække dele af besøget. Ankomsten, fotoudstillingen samt rundvisningen i Tåstrupgård vil være åben for pressen (se program nedenfor). Pressekort skal bæres synligt.

09.00 Statsministeren og socialministeren ankommer til Beboerhuset, Taastrupgaardsvej 131A, 2630 Taastrup

09.00-09.15 Statsministeren og socialministeren ser fotoudstilling om livet i Tåstrupgård

09.15-11.00 Møde med eksperter samt repræsentanter fra Tåstrupgård.

Efter mødet deltager statsministeren og socialministeren i en rundvisning i Tåstrupgård.

*

Yderligere oplysninger:

Kontakt til statsministeren:
Pressesekretær Lea Juel Henriksen, 33 92 22 59
Pressechef Michael Helbo, 33 92 22 22

Kontakt til socialministeren:
Presseansvarlig Jesper Termansen, 33 92 47 49 eller 40 70 69 01

For oplysninger om Tåstrupgård eller praktiske detaljer:
Kommunikationschef Karin Peitersen, KAB, 21 29 03 18