Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen I (2009-11)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren på officielt besøg på Færøerne

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og fru Sólrun Løkke Rasmussen aflægger i dagene 18.-20. august 2010 officielt besøg på Færøerne. Lagmand Kaj Leo Johannesen og fru Jórun Johannesen er værter for besøget og vil ledsage statsministerparret under opholdet på Færøerne.

Statsministeren vil under besøget holde møde med lagmanden, landsstyret og medlemmer af Lagtinget.

Statsministeren udtaler i anledning af besøget:

”Jeg ser frem til sammen med min hustru at aflægge mit første officielle besøg på Færøerne. Jeg ser også frem til at mødes med de færøske politikere i landsstyret og i Lagtinget og høre deres vurderinger af Færøernes situation samt tanker om, hvordan det færøske samfund samt forholdet mellem Færøerne og Danmark skal udvikle sig i fremtiden.”

***

Onsdag, den 18. august mødes statsministeren med medlemmer af Lagtinget og besøger Hestur.

Torsdag, den 19. august besøges laksevirksomheden Bakkafrost på Glyvrar og fiskemel- og fiskefoderfabrikken i Fuglafjørður. Endvidere besøges gymnasiet og handelsskolen i Kambsdalur, hvor statsministeren mødes med eleverne. Endelig besøges Jarðfeingi (Færøernes jord- og energidirektorat), hvor der gives en orientering om olieefterforskning ved Færøerne.

Fredag, den 20. august holder statsministeren og lagmanden møde, og statsministeren mødes med Færøernes landsstyre. Der er fælles pressemøde kl. 11.30 i landsstyrets administration på Tinganes.

Yderligere oplysninger: Pressechef Michael Helbo, tlf. +45 33 92 22 22.