Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren rejser til Polen og Ukraine

Statsminister Lars Løkke Rasmussen rejser 18.-19. april til Polen og Ukraine, hvor han mødes med stats-og regeringschefer for de to lande og står i spidsen for et større erhvervsfremstød.

Mandag den 18. april er statsministeren i Polen, hvor han mødes med landets premierminister og besøger danske virksomheder. Polen har oplevet uafbrudt vækst i over 20 år, og er Danmarks 9. største eksportmarked.

Tirsdag den 19. april er statsministeren i Ukraine, hvor han mødes med landets præsident og den nye premierminister og står i spidsen for et dansk-ukrainsk virksomhedsforum. Frihandelsaftalen mellem EU og Ukraine har øget eksportmulighederne, og derfor ledsages statsministeren også af en række danske virksomheder på besøget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for besøget:

”Polen er et vigtigt eksportmarked for Danmark. Det er afgørende, at vi har en løbende dialog og åbent diskuterer fælles problemstillinger. Jeg vil under besøget sammen med ledere fra stærke danske virksomheder arbejde for, at endnu flere danske virksomheder udnytter mulighederne på det store polske marked.

Danmark kan sammen med EU gøre en væsentlig forskel for den ukrainske befolkning ved at bakke op om Ukraine i bestræbelserne på at finde en politisk løsning på konflikten med Rusland. Jeg vil opfordre Ukraine til at fastholde reformkursen og gennemføre de vanskelige, men helt nødvendige reformer. Samtidig er det vigtigt for mig at hjælpe danske virksomheder ind på det ukrainske marked.”

***

Der er et begrænset antal pladser til pressen på besøgene i Ukraine og Polen, og det kræver derfor forudgående tilmelding/akkreditering at deltage.
Tilmelding sker til pressesekretær Sabrina Drevsfeldt senest onsdag den 13. april kl. 20.00 på sd@stm.dk.
Opgiv venligst fuldt navn, telefonnummer, e-mail og funktion (journalist/fotograf).


***

For yderligere oplysninger kontakt pressesekretær Sabrina Drevsfeldt på tlf. 33 92 22 62 eller mail sd@stm.dk.