Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen II (2015-16)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren rejser til Washington D.C

Statsminister Lars Løkke Rasmussen tager til USA den 30. marts 2016 for at deltage i topmødet ”Nuclear Security Summit” i Washington, som præsident Obama er vært for.

Nuclear Security Summit-topmødet er det fjerde i rækken af topmøder, der fra 2010 har haft sigte på at øge opmærksomheden og sikkerheden omkring nukleare og radioaktive materialer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for mødet:

”Jeg ser frem til at drøfte med kolleger fra hele verden, hvordan vi forhindrer terrororganisationer i at få adgang til nukleare materialer, der kan bruges i et terrorangreb. Kampen mod terror skal kæmpes i fællesskab, og derfor er jeg glad for, at Danmark er med, når nuklear sikkerhed diskuteres internationalt.”

Mere end 40 stats- og regeringschefer vil deltage i topmødet i Washington. Statsministeren vil derfor i forbindelse med topmødet også mødes med bl.a. Kinas præsident Xi og Tyrkiets præsident Erdogan.

Statsministeren vil samtidigt benytte besøget i USA til at arbejde for mere dansk eksport til det amerikanske marked, der er Danmarks største eksportmarked udenfor EU. I alt køber amerikanerne danske varer og tjenesteydelser for 100 mia. kroner årligt.

”Danske virksomheder er med i front i USA. Men der er stadig uudnyttet potentiale på verdens største marked for danske virksomheder. Det skal udnyttes, for det skaber arbejdspladser og velstand hjemme i Danmark. Derfor vil jeg også bruge mit besøg til at slå et slag for styrket dansk eksport og en transatlantisk frihandelsaftale. En ambitiøs frihandelsaftale vil kunne skabe vækst og jobs på begge sider af Atlanten, og forstærke det tætte bånd, der er mellem USA og Europa.”