Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren sender fregatten HDMS Peter Willemoes på mission med amerikansk hangarskib

Torsdag den 26. januar besøger statsministeren HDMS Peter Willemoes med besætning, inden fregatten sejler mod Middelhavet.

Fregatten skal indgå i en amerikansk hangarskibsgruppe, der bekæmper ISIL fra søsiden med kampfly over Syrien og Irak. Fregatten skal træne, bidrage med radarbilleder og være med til at forsvare hangarskibsgruppen i tilfælde af trusler eller angreb.

Statsministeren skal ved besøget møde de udsendte og deres familier, holde en tale og på rundvisning på fregatten.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for besøget:

”Vi har hele vejen været med fremme i kampen mod ISIL. Fra luften, jorden og nu støtter vi også indsatsen fra søsiden.

Jeg er dybt imponeret af de danske mænd og kvinder, der stiller op og sætter sig selv i spil for andres fred og frihed. Det er jeg ikke alene om. Den danske indsats giver genlyd og bliver bemærket af vores allierede. Det oplevede jeg, da jeg besøgte de udsendte i Tyrkiet og Irak før jul, hvor den amerikanske øverstkommanderende kun havde ros til overs for vores uniformerede helte.

Danmarks bidrag til den amerikanske hangarskibsgruppe er vigtigt og et gedigent skulderklap til Søværnet. Efter denne mission vil Søværnet være endnu bedre rustet til at løse nye typer opgaver i en usikker tid.

Danmark befinder sig i en ændret sikkerhedspolitisk situation. Derfor er det vigtigt, at vi har militære kapaciteter, der kan samarbejde med vores allierede i komplekse operationer.

Jeg er stolt af vores forsvar, og glæder mig til at møde den dygtige besætning og sende dem godt afsted på deres mission.”

***

Bemærk: Pressen kan være med under hele besøget, men deltagelse kræver forudgående tilmelding senest onsdag den 25. januar kl. 16.00 til afdelingsleder Hjørdis de Stricker, hn@stm.dk. Pressekort skal bæres synligt under hele besøget.

Besøget starter torsdag den 26. januar kl. 13.30. Mødetid for pressen er kl. 13.00 ved Søværnets Operative Logistiske Støttecenter i Korsør.

Spørgsmål vedrørende besøget rettes til ledende pressesekretær Jakob Bøving Arendt, telefon 4080 3657.